Info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Homepage

Heemkring Ter Cuere v.z.w.

* Secretariaat : Heemkundig museum Turkeyenhof,  Zegelaan 42,   8450  Bredene

            059/33.08.30 tijdens de openingsuren van het Heemkundig museum Turkeyenhof

* Heemhuis : Heemkundig museum Turkeyenhof,  Zegelaan 42,   8450  Bredene

* Heemkundig museum Turkeyenhof :  Zegelaan 42,  8450  Bredene

* E-mailadres     ter.cuere@telenet.be

* volg ons op FACEBOOK

https://www.facebook.com/heemkringtercuere/

* lid worden van de "Heemkring Ter Cuere vzw"

 

           Dit kan door een jaarlijks lidgeld te betalen van 20 € (voor het jaar 2021)             Het lidmaatschap is geldig voor één jaar   "van 1 januari tot 31 december"

U stort 20 € op de rekening BE03 7370 4865 9384. Bij uw lidmaatschap krijgt ieder lid gratis toegang tot het heemkundig museum en de periodieke tentoonstellingen die plaats grijpen in het museum (tijdens de openingsuren). U krijgt jaarlijks vier maal een "Roepsteen" het ledenblad van de heemkring en een lijvig "Jaarboek" die handelt over de plaatselijke geschiedenis en heemkunde. Men krijgt een reductie op de normale prijs van alle activiteiten ingericht door de Heemkring Ter Cuere vzw. Als lid kan u boeken uit onze heembibliotheek gratis raadplegen en ontlenen.

 

Heemkundig Museum Turkeyenhof : openingsuren  

° Gedurende gans het jaar

          op woensdag van 14u30 tot 16u30

          op zondag van 10 uur tot 12u30

 

° Hoe het Heemkundig museum Turkeyenhof bereiken

  Met de auto  

Vanuit Brussel, Brugge:: A10 volgen tot aan rotonde einde A10 te Oostende voor de rotonde rechts af richting De Haan - Blankenberge, verder de kustbaan N34 volgen (Koninklijke baan) aan de 2de verkeerslichten op Bredens grondgebeid rechts af. Het kruispunt oversteken en de Zeelaan oprijden, verder de wegwijzers (heemkundig museum Turkeyenhof) volgen.

Vanuit Oostende : De kustbaan N34 volgen (Koninklijke baan) aan de 2de verkeerslichten op Bredens grondgebeid rechts af. Het kruispunt oversteken en de Zeelaan oprijden, verder de wegwijzers (heemkundig museum Turkeyenhof) volgen.

Vanuit Blankenberge, De Haan : De N34 kustbaan (Koninklijke baan) volgen, aan de verkeerslichten voorbij de 2de voetgangersbrug links af. Het kruispunt oversteken en de Zeelaan oprijden, verder de wegwijzers (heemkundig museum Turkeyenhof) volgen.

Met het openbaar vervoer

Met de kusttram : Afstappen aan de halte "Bredene aan zee". U wandelt door de tunnel naar de Driftweg en volgt deze rechts tot aan het volgende kruispunt. U volgt links de Zeelaan, verder de wegwijzers (heemkundig museum Turkeyenhof) volgen. (Het heemkundig museum Turkeyenhof bevindt zich op 1 kilometer van de tramhalte).

Met de bus van "de Lijn" : U neemt de bus 4 of 9. die start aan het station te Oostende, of aan een halte op de reisweg van de bus 4 of 9. Afstappen aan de halte "Frankrijklaan" op de Zeelaan. U wandelt naar de Frankrijklaan, verder de wegwijzers (heemkundig museum Turkeyenhof) volgen. (Het heemkundig museum Turkeyenhof bevindt zich op  350 meter van de bushalte).

° Stratenplan

 

° Bezoek aan het heemkundig museum Turkeyenhof

Individueel bezoek    * volwassenen  2 €     * kinderen tot  6 jaar gratis   * kinderen tot 12 jaar  1 €    * gidsen toerisme Vlaanderen  1 €   (op vertoon van de gidsenkaart)     * groepen volwassenen van minimum 10 personen  1 € per persoon.

Leden van de Heemkring Ter Cuere vzw (gratis) tijdens de openingsuren van het museum.

Bezoek voor groepen van minimum 10 personen op afspraak                           ' 0477/30.63.46    of  email:  ter.cuere@telenet.be     (de aanvraag moet minimum      15 dagen vooraf worden aangevraagd aan de heemkring Ter Cuere vzw). Bezoek aan het museum op de dag en het uur volgens de keuze van de aanvrager.

Bezoek met gids  Als u als groep volwassenen het museum wenst te bezoeken met een gids, moet u de gids boeken via de dienst van toerisme Bredene. Een gegidste rondleiding duurt ± 2 uur, voor de prijs van 45 €. + 1 € (groepstarief) per persoon inkom museum.

Bezoek met gids door scholen  Als u als schoolgroep het museum wenst te bezoeken met een gids, moet u de gids boeken via de dienst van toerisme Bredene. Een gegidste rondleiding duurt ± 2 uur, voor de prijs van 45 €. + 0,50 € (groepstarief voor scholen) per persoon inkom museum.

Dienst toerisme Bredene, Kapelstraat 76 - 8450 Bredene  tel. 059/56.19.70 fax. 059/56.19.69   email: toerisme@bredene.be