Agenda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Homepage


Laatste fotoherkenning

voorjaar  2019

op dinsdag 16 april

om 14u30

          Reeds verscheidene jaren worden er in het voor- en najaar fotoprojecties (fotoherkenningen) georganiseerd. Bestuurslid Willy Degoe leidt deze projecties in goede banen. We beschikken intussen terug over ganse reeks nieuwe foto's.

De duurtijd van de fotoprojectie duurt 1u30 2 uur.

De projecties worden vertoond op groot scherm en we verwachten van de aanwezigen, het invullen van namen die voorkomen op de vertoonde foto's, zo kunnen we ons archief verder aanvullen.

De geprojecteerde foto's komen uit het fotobestand van de Heemkring Ter Cuere vzw.

De fotoherkenningen grijpen plaats in het Heemkundig museum Turkeyenhof, Zegelaan 42 - Bredene a/z

Bijwonen van deze fotoherkenningen zijn GRATIS

Wie foto's over Bredene en de regio in zijn bezit heeft, met personen of gezichten van Bredene, mag deze meebrengen.  Deze worden door ons gedigitaliseerd en direct aan de eigenaar teruggeven.


De Heemkring Ter Cuere vzw

          Neemt dit jaar terug deel aan Erfgoeddag, die plaats grijpt in heel Vlaanderen, men kan dit gebeuren meemaken op verscheidene locaties. Terug te vinden in de erfgoedkrant of op de website van Erfgoeddag.

          De heemkring Ter Cuere heeft geopteerd om hun eigen collectie aan voorwerpen en werktuigen tentoon te stellen, die  vier jaar zaten opgeborgen, tijdens de tentoonstelling WO I.

       Het thema "hoe maakt u het" past perfect bij de doelstelling die de Heemkring Ter Cuere vzw zich stelt. U kan er kennis maken met tal van ambachten, hun kennis, een kijk op het vroegere leven op de boerderij, bij de stielman en zijn werktuigen, Zoals schrijnwerker, scheepstimmerman, loodgieter, arduinkapper, klompenmaker elektricien, kapper, schoenmaker.

      Verder wat in het dagelijkse leven gebeurde, op school, in het huishouden, brood bakken, tabak bewerken, handwerkjes enz... 'vrije tijd, hobby'. 

          Tijdens deze Erfgoeddag zijn er bestuursleden van de Heemkring Ter Cuere vzw, die een woordje uitleg verschaffen bij de tentoongestelde werktuigen en ambachten, zo hebt u een betere kijk op tal van oude werktuigen. Hoe deed men het vroeger !

De Erfgoeddag kan u bezoeken in het heemkundig museum, Turkeyenhof , Zegelaan 42, Bredene a/z

Doorlopend open van 10 uur tot 17 uur

toegang volledig GRATIS