Publicaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

homepage

 

 

° Eigen publicaties

 

 

 

Het periodiek tijdschrift van de heemkring Ter Cuere "Roepsteen" een 10 à 12 bladzijde dik op A4 formaat, krijgt ieder lid van de "Heemkring Ter Cuere" vier maal per jaar in zijn brievenbus. De roepsteen bevat artikels over de werking van de heemkring, de komende activiteiten, verslagen van de voorbije activiteiten, artikels over geschiedenis en heemkunde van de streek, en is verrijkt met een fotobladzijde uit de oude Bredense doos.

 Roepsteen

 

 

 

Het "Jaarboek" van de Heemkring Ter Cuere vzw, is een lijvige uitgave van ± 130 bladzijden op A4 formaat, met een link naar de plaatselijke geschiedenis en de heemkunde, dat ieder lid krijgt bij zijn lidmaatschap. Het jaarboek 2017 bekomt men bij zijn lidmaatschap 2018.  Het is ook mogelijk om oude "Jaarboeken" van vroegere jaargangen vanaf 1976 te verkrijgen.

De exemplaren ouder dan 5 jaar zijn te bekomen aan de prijs van 4 €.  Exemplaren tussen 1 en 5 jaar zijn, te bekomen aan de prijs van 10 €  Exemplaren jonger dan 1 jaar te bekomen aan de prijs van het lidmaatschap (17 €).

Voor een overzicht van artikels uit alle jaarboeken klik hier.

Jaarboeken

 

 

 

"BREDENE DOOR DE JAREN HEEN" is een fotoboek met een verwijzing naar vroegere plaatsen in de gemeente die nu zijn verdwenen of gerenoveerd en geherwaardeerd werden, met begeleidende tekst. Men vindt in deze uitgave o.a. veel foto's uit het vroegere verenigingsleven. Verspreid over 100 blz. op glanzend papier van 22 op 28,3 cm met harde omslag. Te bekomen tegen de prijs van 15 €.

uitgeput

 

 

 

"BREDENE DORP vroeger bekeken" Geeft een geschiedkundige inkijk op Bredene dorp, naast tal van oude foto's staan hedendaagse foto's die dezelfde site of straat tonen. Het boek werd samengesteld door Louis Vande Casteele. Dit over120 blz. op glanzend papier van 21 op 28,3 cm. Te bekomen tegen de prijs van 10 €. 

 

 

 

" 'T SAS BRENINGE AL EEN TIJDJE GELEDEN" samengesteld door Raoul Eeckhout. Geeft een kijk op leven op Bredene Sas, de altijd durende strijd tussen Sas- Slyckens en Breninge dorp gezien door de ogen van een echte "Sassenaore". Deze uitgave is geïllustreerd  met tal van foto's en gedichtjes over 't Sas. Op glanzend papier  van 16,03 op 23,09 cm over 128 blz.   Te bekomen voor de prijs van 13 €.

 

 

 

"Heksen onder de hamer" Een zicht in de gedachtengang van de vijftiende eeuwse mens, In onze streken, Vlaanderen en Europa. Hoe men dacht en handelde over het vreemde of anders zijn van hun medemens. De harde realiteit van de vele processen en dodingen van vermeende heksen en duivelaanbidders. De auteur doet alles in dit boekje over 38 blz. van 15,5 op 24 cm uit de doeken. Samengesteld door wijlen Richard Verbanck. Te bekomen tegen de prijs van 4 €.

 

 

 

"BREDENE getekend door 'wijlen' Camiel Geselle" in een 60-tal tekeningen wordt Bredene vastgelegd voor het nageslacht, op een eigen manier van tekenen (namelijk het pointillisme) door wijlen kunstenaar,  verzamelaar Camiel Geselle (1911 - 1985). Dit boekje met 65 blz. van 15,2 op 23,2 cm geeft een zicht op het vroegere Bredene. Te bekomen tegen de prijs van 4 €.

 

 

 

 

4 pentekeningen van kunstenaar wijlen "Camiel Geselle" op hoogwaardig tekenpapier in (pointillistische stijl) van 27,4 op 38 cm met zichten van "oud" Bredene. Te bekomen tegen de prijs van 5 €.

 

 

 

 

"OOSTENDSE VISSERIJ" (cahier3) door wijlen "Robert Ryckx" 1908 - 1989. Is een verhaal over de Oostendse  visserij zoals de auteur het zelf beleefde,  vanaf zijn 10 jaar. Kreeg tal van binnen-en buitenlandse eretekens voor zijn verdienste in de visserij, schreef tal van artikels en colums in tijdschriften en kranten over de visserij. Op waardevol papier  van 14,08 op 20,04 cm over 156 blz. te bekomen voor de prijs van 5 €.

 

 

 

"Geschiedenis van de visserkapel O.L.V. ter duinen" Dit is een werkje van 'wijlen' "Karel Clybouw" die de geschiedenis en de vele verhalen weer geeft rond deze bekende kapel die uitgroeide tot een bedevaartsoord voor de vissersgemeenschap. Op waardevol papier  van 14,08 op 20,04 cm over 52 blz. te bekomen voor de prijs van 4 €.

 

 

 

"De klokken van St. Jozef Molendorp" De geschiedenis van deze klokken van hun ontwerp tot hun definitieve plaats naast de St. Jozefskerk van Bredene Sas. Deze uitgave is een werkje van Raoul Eeckhout. Op glanzend papier  van 14,8 op 21 cm over 11 blz. te bekomen voor de prijs van 1 €.

 

 

 

"Dichtung und Wahrheit" Is een verzameling van de beste artikels uit 100 nummers en 15 jaar "Roepsteen" van de heemkring verzameld door de ere hoofdman Noël Belpaeme in 1986.  In dit boekje over 39 blz. van 20,5 op 29,8 cm, te bekomen tegen de prijs van 4 €.